Protipožarni sistem – ustrezna protipožarna zaščita danes nepogrešljiva

Protipožarni sistemi in zaščitaPožarna varnost v stavbah spada med najpomembnejša varnostna vprašanja. Ognjeni zublji lahko le v nekaj minutah uničijo vse, kar ste ustvarili. Do nedavnega je bila protipožarna zaščita prepuščena obhodom številnim varnostnikom, danes pa nalogo zgodnjega odkrivanja in javljanja požara mnogo bolj učinkovito opravlja protipožarni sistem, ki preko telefonske ali radijske zveze o dogodku obvesti protipožarno intervencijo. 

Poleg aktivne požarne zaščite, ki zajema ročno ali avtomatsko odkrivanje in gašenje požara, je za učinkovit protipožarni sistem pomembna tudi pasivna požarna zaščita. Ta vključuje razdelitev objekta na posamezne enote s požarnimi zidovi in tlemi, ki preprečujejo ali upočasnujejo širitev ognja po objektu od mesta nastanka z namenom omejitve škode in podaljšanja časa za evakuacijo ljudi, ki so v stavbi. Požarni preboji morajo biti ustrezno izvedeni in ne smejo poslabšati razred požarne odpornosti posameznega konstrukcijskega elementa. Požarni preboji morajo preprečiti nezaželjen prenos ognja in dimnih plinov.

 

Pasivna požarna zaščita omeji požar in prepreči širjenja ognja in dima

Pasivna požarna zaščita ima s svojimi ukrepi enak cilj kot ga ima celovita požarna varnost v stavbah, to je varovanje življenj. Najboljši način za doseganje tega cilja je ohranitev trdnosti objekta v času požara in omejitev širjenja ognja in dima. Zaščita lastnine in ohranjanje funkcionalnosti objekta sta običajno sekundarnega pomena. Namen ukrepov za pasivno požarno zaščito je zadržati požar na mestu izvora in omejiti širjenje dima in ognja za določen čas, ki ga zahtevajo požarni predpisi.

V nasprotju z aktivno požarno zaščito, pasivna požarna zaščita ne potrebuje električnih ali elektronskih detektorjev ali gibanja. Izjema so razna požarna vrata in lopute ali termoekspanzijski materiali, ki se morajo premikati, da zagotovijo učinkovitost.

 

Protipožarni sistem PiroFix – najboljša pasivna protipožarna zaščita

V podjetju Tinde d.o.o. boste dobili partnerja, ki se zna prilagoditi vašim potrebam in ki vam bo znal svetovati ustrezen zaščitni izdelek. Smo edino slovensko podjetje, ki proizvaja izdelke požarne zaščite prebojev. Izdelke smo razvili sami, zato jih popolnoma poznamo in vam lahko ponudimo najboljše rešitve, ki jih danes ponuja protipožarna zaščita. 

Protipožarni sistem PiroFix predstavlja najboljšo rešitev za pasivno požarno zaščito vašega objekta. Protipožarni sistem oz. njegovi proizvodi se uporabljajo pri masivnih gradbenih elementih in lahkih montažnih stenah. Lahko se uporabljajo posamezno, največkrat pa jih uporabljamo v medsebojni kombinaciji, saj na ta način dosežemo, da je pasivna požarna zaščita objekta najboljša. 

 

Ne prepustite varnosti naključju, ampak raje izberite zanesljivega partnerja, ki bo poskrbel, da bo protipožarna zaščita objekta tako profesionalna kot zanesljiva. Izberite protipožarni sistem PiroFix.

Obiščite nas.